Ik zat in mijn maag met mijn bank, de ING. Alle cliche’s over de corrupte bankenwereld lijken op deze bank van toepassing en na een jaar of twee uitstellen want al mijn rekeningen veranderen is gedoe, heb ik de boel toch maar in gang gezet. Op naar de Triodos.

Ik heb een OV kaart en aan deze kaart zit mijn NS kaart gekoppeld. Automatisch wordt er geld van mijn rekening gehaald om op de kaart weer reisgeld bij te storten. Echt reuzehandig en geen omkijken meer naar. Als het eenmaal loopt zoals het hoort. En dat deed het toch een aardig tijdje behoorlijk goed. 

Zo goed dat ik er nooit meer aan dacht. Zo goed dat ik laatst verbaasd naar het saldo keek op het display bij het inchecken. €3,71???? Hoe kon dat nou? Niet veel later ontving ik een mail van OV/NS dat mijn rekening niet voldoende saldo had om de kaart op te waarderen. Nee natuurlijk niet! Ik ben weg bij die schurkenbank. Ik heb er al mijn diensten weggehaald. Er wórdt ook niets meer afgeschreven.

Het werd me niet helemaal duidelijk. Banknummer gewisseld op de OV site. Ook op de NS site deed ik iets (maar wat wist ik niet meer). Maar vorige week bij het inchecken stond er toch weer een minimaal bedrag aangegeven. Nog een keer naar de ene en toen weer naar de andere site. Ik had eerlijk gezegd geen idee meer waar ik mee bezig was.

Bellen dus: “ja meneer, geeft u uw geboortedatum maar even…”

“Ik ben mevrouw”, reageerde ik tot mijn verbazing oprecht heel vriendelijk. “Ik ben transgender en ik doe echt waar mijn best om aan de telefoon vrouwelijk te klinken. Het lukt niet helemaal, merk ik. Het geeft niet. Jammer is het wel”. 

Mijn spontane openbaring van dit kleine doch niet onbelangrijke transgender issue deed hem even stilvallen.  Waarna hij vervolgde: “okeeee”, als een lange uitgerekte zucht. “Kunt u misschien nog één keer uw geboortedatum geven?”

Advertenties