Het stukje hieronder is slechts hoe ik het zelf ervaar. Naar waarheid geschreven maar niet zoals hét is bij een vrouw of bij een man. Mijn eigen gevoel dus. Maar omdat er toch niet zoveel mensen zijn die er überhaupt uit beider ervaring iets over kunnen zeggen, vind ik het wel de moeite waard mijn inkijk te delen met jullie. En aangezien seks sowieso mijn thema van dit moment is, bij deze dus.

Het orgasme. Klaarkomen. Heerlijk. Ik vind het fascinerend om te ervaren hoe anders mijn orgasme nu is in vergelijking met toen. Niet alleen lichamelijk, ook geestelijk ben ik een hele nieuwe wereld binnen gestapt. Mijn orgasme nu is een reis de diepte in. Met hart en ziel verbonden, anders heb ik gewoon minder drive om klaar te komen. Het heeft echt even geduurd voordat ik begon door te krijgen hoe mijn nieuwe klaarkomen werkt. Ik heb het nodig en ik vind het heerlijk om in contact te blijven met mijn gevoel. Gevoelens van lust, geborgenheid, vertrouwen en uitdaging dartelen door elkaar en zorgen voor een heerlijke, spannende cocktail die me tot grote hoogte kan brengen

Toen ik, nog niet zo heel lang geleden, begon te ontdekken wat ik lekker vond begon ik waar ik als man was gëeindigd. Dat deed ik door het oproepen van beelden, fantasieën. Zo’n mentaal plaatje was altijd meer dan genoeg om te kunnen klaarkomen. Opwinding. Plaatje. Meer opwinding. Klaar. Zo werkte het als man (beetje kort door de bocht, deze beschrijving, maar klopt toch ook weer wel). Nu niet meer. Zo werkt het bij lange na niet meer voor mij, dat had ik snel in de gaten. Ik besefte me dat ik mijn hoofd uit moest. Weg met de plaatjes. Ik moest de reis naar binnen gaan maken. Ik merkte dat een fantasie wel fijn is maar niet meer voldoende om een orgasme te krijgen. Mijn wellust moest gaan stromen. Van mijn vagina tot mijn kruin en weer terug. Hoe verbaasd was ik dat een orgasme kreeg omdat de man uit mijn fantasie me aankeek en me zei hoe mooi en heerlijk ik was. Huh? Klaarkomen vanwege het oogcontact! Dat bedoel ik dus met (me gezien) voelen. Blijkbaar is dat een trigger voor me geworden. Niet de standjes, de locatie of wat voor plaatjes ik kon verzinnen, nee, de verbinding met de ander komt op één te staan. Welk gevoel hij me geeft als hij iets doet, welk gevoel ik krijg als ik iets geef of ontvang. Dat dus. Op die manier.

Ik kan hier alleen maar beschrijven wat ik voel, wat ik beleef. Mijn verwondering en mijn ‘wow wat een verschil’ tussen hoe het was en het nu is. En wat een mooie ontdekkingen weer. Hoe vrouwelijk, hoe rond en verbonden mijn seksualiteit met mijzelf en met een ander aan het worden is. En het is niet zo dat het mannelijk orgasme niet ok is. Nee. Het is gewoon anders. Echt heel anders. Meer over mijn ervaringen met de verschillen tussen de mannelijke en de vrouwelijke seksualiteit in volgende blogs.

Advertenties